Børstet Alpakka

SANDNES GARN

Børstet Alpakka fra Sandnes Garn er et lekkert og luftig garn av alpakka, med et eksklusivt uttrykk. Det er ikke uten grunn at garnet er blitt en favoritt blant strikkere landet over. Børstet Alpakka egner seg godt til nybegynnerprosjekter. Det fluffy garnet skjuler ujevnheter og med tykke pinner ser du raskt resultater.

 

Fiberinnhold: 96 % børstet alpakka og 4 % nylon

Strikkefasthet: 12-16 masker = 10 cm

Anbefalt pinnetykkelse: 5-7 mm

Vekt og løpelengde: 50 gram = ca 110 meter

Fra kr 109,00
In stock
SKU
1190
Antall
Fri frakt fra 899,-
Vi sender fortløpende
Betal med kort, vipps eller faktura

Børstet Alpakka sine egenskaper

Alpakka er varmeregulerende og ca. tre ganger varmere enn vanlig ull. Plagg i alpakka isolerer derfor godt mot kulda. Samtidig gir de hule fibrene mye luft i garnet – derfor oppleves Børstet Alpakka både lunt og pustende.

Garn av alpakka inneholder ikke lanolin. Færre opplever derfor kløe eller allergi på grunn av lanolin med alpakkagarn.

Fibrene i garnet er tvunnet sammen med en sterk nylontråd. Når det børstes opp blir garnet mykt og loddent. En bonus med det luftige garnet er at plaggene du strikker blir lette i vekt.

Alpakka er selvrensende og bør helst henges til lufting. Ved vask anbefaler vi et skånsomt ullprogram med ullsåpe. Ikke bruk pose, da risikerer du at plagget tover seg. Tørk plagget flatt på et håndkle.

 

Til hvilke strikkeprosjekter egner Børstet Alpakka seg?

Garnet er populært til både gensere og jakker, hvor det gir en fin overflate. Børstet Alpakka ble for alvor kjent gjennom Tirilgenseren. I dag består den populære kolleksjonen av Tirilgenser med hullmønster til barn og voksne, samt Tiril jakke og kjole.

Louisiana Sweater, som strikkes i Børstet Alpakka med dobbel tråd, er en lettstrikket genser med feminint snitt. Strikk den i ensfarget garn eller kombiner flere spennende farger.

Har du prøvd å strikke med to ulike garn? Børstet Alpakka egner seg godt sammen med tradisjonelt ullgarn, som for eksempel Peer Gynt. Denne garnkombinasjonen gir økt slitestyrke og holdbarhet. Prøv det i en oversized trendgenser med høy hals, som Brooklyn weekend genser.

Behagelig og dust eller sprekt og dristig? Prøv en ny fargekombinasjon fra Børstet Alpakka i ditt neste strikkeprosjekt.

 

More Information
Set Product AsNye Farger