Silk Mohair

Silk Mohair er en myk og luksuriøs blanding av den fineste mohair, ull og silke.  Garnet er tynt og veldig drøyt i bruk. Strikker du Silk Mohair med en eller flere tråder får du et lett, luftig og luksuriøst plagg. Bruker du Silk Mohair som følgetråd sammen med andre kvaliteter vil du få et spennende uttrykk og godt hold i et hvert plagg. 

 

Fiberinnhold: 60% kid mohair, 15% ull og 25% silke

Strikkefasthet: 15 masker = 10 cm

Anbefalt pinnetykkelse: 5,5 mm

Vekt og løpelengde: 50 gram nøste = ca 280 meter

 

Fra kr 185,00
In stock
SKU
1159
Antall
Fri frakt fra 899,-
Vi sender daglig
Betal med kort, vipps eller faktura

Det er det eksklusive mohair garnet for den kresne. En trenger ikke mange nøster for å strikke et luftig og lett plagg. Egner seg bra til å strikke sammen med andre kvalitet. Mohair kommer fra Sør Afrika og silken til denne kvaliteten kommer fra Kina. 

Mohair er ull fra angorageiten. Dette er en geiterase som har lange silkemyke krøllete ullfiber. Vanlig ull er tilsatt for å gi garnet spenst og volum. Silken er med for styrke og glans samtidig som det holder på fibrene når de blir børstet opp. Dette gir et mykt, lett og luftig garn med et loddent uttrykk.

Plagget må vaskes separat. Dersom du vasker du i maskin anbefaler vi at alle ullplagg vaskes separat på ullprogram for en mest skånsom behandling. Sentrifuger godt og tørk plagget flatt, gjerne oppå et håndkle. Bruk aldri vaskepose når du vasker håndstrikkede plagg i ull. Dette skaper friksjon som kan føre til at plagget tover.